Clinic L

Om våra behandlingar

clinic l

Hårborttagning Laser Diod

Hårborttagning med diod-laser är den senaste tekniken inom hårborttagning och är en effektiv, snabb och säker metod för att uppnå ett permanent resultat. Det fungerar genom att laserljuset passerar genom huden och värmer upp pigment i håret. Värmen sprider sig därefter från håret ned till hårrötterna som värms upp till ca 70° Celsius och dör. Temperaturen i hårrötterna bestäms av laserljusets dos. För att uppnå ett optimalt resultat med minsta möjliga risk för biverkningar är det viktigt att anpassa dosen till hud- och hårfärgen. I jämförelse med andra hårborttagningsmetoder är risken för hudskada mycket liten, bland annat för att diod-laserns inbyggda kylsystem kyler ned huden under behandlingen.

ATT TÄNKA PÅ INFÖR HÅRBORTTAGNING MED LASER:
För att uppnå bästa möjliga resultat finns det några direktiv som du bör följa inför och efter en laserbehandling: Du bör avstå från att sola 4-8 veckor före samt efter behandling. Brun hud reducerar effekten av behandlingen och ökar risken för pigmentförändringar (pigmentförändringar efter behandling är dock mycket ovanligt och ses bara hos mindre än 1 % av våra patienter). Håret ska rakas dagen före eller samma dag som behandlingen sker. Vaxa, plocka eller blek ej håren fyra veckor före samt efter behandling. Lasern verkar nämligen endast på hårsäckar som innehåller hår.

clinic l

Microneedling / Dr. Pen

Microneedling är en djupgående nålbehandling som hjälper till att öka hudens produktion av kollagen. Metoden kallas också för ”skin needling”, eller ”mesoterapi med nålar”. Vid microneedling används en maskin som med små sterila mikronålar, genomborrar vävnaden i huden och kärlstrukturen. Nålarna har en hastighet på 50-150 gånger per sekund och når mellan 0,5-2 mm djupt, beroende på hur tunn huden är samt vilket område man vill behandla. In i varje ”kanal” slussas hyaluronsyra (som tillför fukt), vitaminer, mineraler och peptider – vilket ökar hudens cellförnyelse. Samtidigt så frigörs röda blodkroppar i vävnaden, vilket hudens naturliga försvar registrerar som en skada och den naturliga läkeprocessen aktiveras genom att rikligt med kollagenvävnad (fasthetsfiber) bildas. Microneedling behandlar effektivt hudproblem som ärrvävnad, trött och glåmig hy, förstorade porer, fina linjer och rynkor. I regel krävs en kur på 3-6 behandlingar för att uppnå önskat och hållbart resultat, även om man redan efter en behandling ser en tydlig skillnad.

clinic l

Vaxning

Vaxning Första gången du gör en vaxning kan det göra ont, p.g.a. att håren är grova och sitter djupt i hårsäckarna. Vaxar du dig regelbundet kommer håren bli tunnare och inte kännas lika mycket. Vår rekommendation är att vaxa sig var 4:e eller 5:e vecka för ett hårfritt resultat så länge som möjligt. Innan vaxning Raka dig inte tre-fyra veckor innan. Det är viktigt att håret inte är kortare än 0,5 centimeter. Annars kan det vara svårt att fånga upp hårstrået då vaxet inte får ordentligt fäste. Låt därför håret växa ut innan en vaxning. Hur lång tid det tar beror på din hårväxt, men generellt ca tre veckor. Har du rakat dig mellan vaxnings tillfällena kan vissa hår förbli kvar trots vaxning detta p.g.a. att håret växer i olika faser och att de helt enkel inte hunnit växa ut eller för att de fortfarande är för korta för att fästa på vaxet. För bästa resultat bör man alltså inte raka sig mellan vaxnings tillfällena. Man ska även undvika sola och bada innan behandlingen. Det är bra att peela huden inför vaxning, då följer dem små korta strån med lättare och dem inväxta strån kan lättare komma ut ur huden. Du skall ha en ren hud dvs utan någon bodylotion eller liknande på det område som skall vaxas annars fäster vaxet sämre. Efter vaxning Efter behandlingen kan huden bli irriterad och röd. Det tar allt ifrån timmar upp till 2 dygn innan huden ser ut som vanligt igen. Tänk på att inte ta med smutsiga fingrar på det nyvaxade området då detta kan skapa irritation i huden. Efter vaxningen skall du inte utsätta huden för starka kemikalier, klorvatten, offentliga bad eller direkt solljus inom 24 h eller åtsittande kläder. Undvik inåtvända hårstrån Vi har även en tillväxthämmande och antiinflammatorisk spray som du kan köpa med dig hem för att undvika hårsäcksinflammationer.

Hudslipning

Hudslipning ger dig en klarare hud med mycket mer lyster. Du kan även notera att ytliga pigmenteringar, ärr och pormaskar reduceras och att linjer och rynkor blir mindre framträdande. Hudslipning är en effektiv och djupgående hudvård med många snabbt synliga resultat. Det finns olika sorters hudslipning på marknaden, gemensamt för dem alla är att det är en mekanisk metod. Det finns till exempel diamantslip och dermabrasionsapparater. Vi använder oss av en metod som peelar huden i tre steg: dubbelmekanisk och kemisk med AHA-syra. I behandlingen använder vi samma kristallkorn som används i dermabrasionsapparater, dessa är gjorda av aluminiumoxid som extremt sällan framkallar allergiska reaktioner. Kristallkornen blandas tillsammans med vår AHA-syra till en slippasta. Den här pastan används tillsammans med en pimpsten för en mekanisk peeling på huden. Efter den kraftfulla peelingen använder vi oss av en apparat för en dränerande lymfmassage och avslutar med en mask. Behandlingen kan utföras i ansiktet, hals, dekolletage och lokala problemområden som ben, rumpa, mage, armar och på sprucken och narig hud på händern

clinic l

Färgning av fransar och bryn

Färgning av fransar och bryn samt Lash Lift är två mycket populära salongsbehandlingar som gör stor skillnad för dig som kund. Lite färg eller ett lyft av ögonfransarna piggar upp och accentuerar ögonen, något som de flesta kvinnor eftersträvar. Och många anar inte vad ett par välvårdade ögonbryn kan göra för utseendet. Färgning av fransar och bryn Resultatet håller upp till 6 veckor och är en utmärkt behandling om du inte vill sminka dig varje dag!